Restaurace a cateringové služby, „Im Gärtlein“, Německo

Pokud jde o stravovací služby v mateřských školách v regionu, je majitel „Im Gärtlein“ Martin Freiberger závislý na propracovaném systému chladíren pro skladování různých potravin. Pro zásobování mateřských škol a získání nezbytné certifikace EU je zapotřebí naplnění mnoha různých hygienických norem.

Každý den připravuje pan Freiberger na 400 porcí kvalitního "homemade" jídla pro děti ve školce. Kromě toho ještě provozuje restauraci „Im Gärtlein“, která také poskytuje své prostory k pořádání večírků a akcí.

Dokonalá hygienické podmínky chladíren jsou pro dodavatele mateřských škol tou nejvyšší prioritou

Citlivé produkty jako ovoce a zelenina, mléčné výrobky, maso a nápoje jsou skladovány celkem v pěti chladírnách a jedné mrazírně. Jeden chladicí box funguje jako předchlazovací sklad.

Chladicí boxy jsou navrženy tak, aby byl zajištěn přímý přístup do předkuchyně, aby se předešlo hygienickým rizikům při vstupu z obou stran.

Všechny chladírny byly naplánovány specialisty na chlazení společnosti Heuberger Kälte Klima GmbH se sídlem v Bayreuthu.

„Cena chladíren je pro jejich výkon opravdu přijatelná a rozhodně se vyplatila,“ uvádí šéfkuchař a majitel Martin Freiberger.

Dveře bez úchytů minimalizují hygienická rizika a současně optimalizují prostorové podmínky

Pro získání certifikace EU pro dodavatele obědů do mateřských škol je nezbytně nutné, aby chladírny disponovaly bezúchytovými dveřmi. Dveře bez úchytů nabízejí lepší hygienické vlastnost než standartní dveře, které úchyty mají, a na kterých zůstává výrazně větší množství nečistot a bakterií.

Bezúchytové dvěře byly dokonalým řešením také z prostorových důvodů: chladírny v chladicím cyklu jsou částečně instalovány v rozích kvůli prostorovým podmínkám na místě. Při projíždění se zbožím nebo při otevírání dveří tak nehrozí nebezpečí poškození dveří právě díky absenci úchytek.

Celkově vzato to byl velice úspěšný projekt se spolehlivými projektovými partnery, kteří byli schopni nabídnout správné výrobky pro naše nejvyšší hygienické požadavky.

Martin Freiberger, majitel a šéfkuchař

Naše reference

Níže jsou uvedeny příběhy o úspěších našich klientů z potravinářského a restauračního prostředí. Kliknutím na odkaz zobrazíte všechny reference.  Zobrazit všechny reference