Úvahy o chladírnách začínají prostředím a umístěním, říká Jim Whelan, ředitel oddělení mezinárodního obchodu ve společnosti Viessmann Refrigeration Solutions.
Bude například obchod umístěn uvnitř nebo venku? Umístění chladírny mimo budovu je dobrou volbou, pokud je omezený vnitřní prostor. Umístění také ovlivňuje teplotu okolí, tepelnou vodivost a úroveň izolace požadované pro stěny, říká Jim Whelan. Vysoce rizikové potravinářské oblasti, kde je zásadní hygiena, budou vyžadovat skladování v chladu se sofistikovanějšími těsněními, aby se vyloučila kontaminace a udržel sterilní stav, říká. Chladírny Viessmann mají překrývající se profil mezi stěnami, aby se zabránilo použití silikonu, pokračuje Jim Whelan.
Správně utěsněná jednotka je důležitá pro eliminaci kontaminace bakteriemi, škůdci a jinými zdroji - a ne všichni dodavatelé chladíren kladou patřičný důraz na tyto aspekty, varuje Jim Whelan., Jim Whelan warns.