Clean me up before you go, go - Hygienické postupy pro profesionály

15. 11. 2019
Hygiene cleaning hands

Lidé, kteří pracují v profesionálních kuchyních, již znají důležitost hygieny a čistoty v tomto odvětví - což zahrnuje i jejich chladicí systémy. Ve skutečnosti je hygiena a čistota ústředním bodem zdravého moderního života. Hrají zásadní roli v komerčním chlazení jakéhokoli profesionálního prostředí, ať už je to gurmánská kuchyň, květinářská skříň nebo chladírna potravin.

V tomto blogu se ponoříme hlouběji do nejčastějších problémů a osvědčených postupů týkajících se hygieny pro profesionály, kteří se při práci pohybují v prostředí kuchyní, chladíren a chladicího nábytku.

Hygiene man in cold room

Osvědčené postupy se tak nazývají z určitého důvodu

Jasně stanovený program údržby a čištění, prováděný pravidelně, je jednoduše tím nejlepším pro vaše podnikání. Je to proto, že když je prováděno ve specifikovaném způsobu a čase, může chránit před nákladnými scénáři, jako jsou poruchy chladicího zařízení, zkažené produkty a ztáta zákazníka - z nichž by mohlo být pro firmu obtížné, ne-li nemožné, se dostat zpět. Rutinní program údržby a čištění také vede ke zvýšení účinnosti a delší životnosti vašich chladicích jednotek, což dlouhodobě šetří váš čas a peníze.

Přechod od procesu ke zvyku

Bezpečnost potravin je základním stavebním kamenem, který vyžaduje pozornost a odhodlání. Je dobré si uvědomit, že udržování čistoty chladicích jednotek zahrnuje mnohem víc než jen udržování čistoty vnějších povrchů. Ve skutečnosti, pokud nebudou dodrženy správné hygienické podmínky a teploty, riskujete nárůst mikroorganismů, které negativně ovlivňují bezpečnost a kvalitu vašich potravinářských výrobků.

Čištění samozřejmě pomáhá, ale my ve společnosti Viessmann jsme do našich chladíren přidali extra antimikrobiální práškovou povrchovou úpravu SmartProtec. Povlak je navržen tak, aby zabránil tvorbě biofilmů, což usnadňuje setření hub a bakterií.

Hygiene shop lady

Tipy pro čištění chladicího nábytku

Chladicí nábytek Viessmann byl navržen pro snadné čištění, má hladké povrchy a mnoho odnímatelných dílů. Před zahájením procesu vnitřního čištění zahrnujícího jakékoli elektrické součásti se však ujistěte, že je jednotka odpojena od elektrické sítě. Vzhledem k nespočetnému množství variant a využití nábytku je bohužel nemožné vytvořit univerziální čistící plán.

  • Vyprázdněné police a otřete vlhkými ubrousky a netoxickým tekutým čisticím prostředkem (pH 6-8).

  • U nábytku s vlastní chladicí jednotkou vyčistěte kondenzátory, abyste udrželi optimální výkon přenosu tepla. Vyčistěte žebra kondenzátoru a zkontrolujte, zda mezery mezi žebry nejsou ucpané.

  • Dvířka nábytku otřete vlhkým hadříkem a setřete stěrkou; při čištění skleněných dveří nepoužívejte výrobky obsahující alkohol, čpavek nebo abrazivní látky, protože tyto výrobky mohou oslabit upevnění kliky dveří a poškodit povrch skla.

  • Používejte speciální profesionální čisticí prostředky, zejména na povrchy z nerezové oceli.

Závěrem

Tyto tipy vám pomohou udržet hygienické podmínky a bezpečnost potravin na vysoké úrovni, což vám pomůže udržet vaše produkty déle čerstvé - a to je pro podnikání skvělé!


***

Hygiena v chladírnách a mrazírnách - studie o tom, jak němečtí potravinoví inspektoři čelí této výzvě

Nedávno jsme provedli průzkum, kde jsme provedli rozhovor s německými potravinářskými inspektory, abychom zjistili, jak čelí hygienickým výzvám v profesionálních kuchyních a jak můžeme jako výrobce toto odvětví podpořit.

Objednejte si vlastní exemplář pomocí níže uvedeného kontaktního formuláře.

Ano, rád bych obdržel kopii hygienického průzkumu Viessmann, prosím.